Hogyan készülnek termékeink:

 

Fontos tudni, hogy 1990-óta készítjük saját tervezésű bébi és gyermekruháinkat. Ez idő alatt a cégünk óriási fejlődésen ment keresztül, valamint sok tapasztalattal lettünk gazdagabbak. A „MAGUNKRÓL” menüpont alatt már említést tettünk a hosszú évek fejlesztéseinek eredményeképpen rendelkezésünkre álló modern számítógépes gyártás-előkészítő rendszerünkről, és fejlett gépparkunkról.

Ezek lehetővé teszik számunkra, hogy a tervezéstől a modellezésen, szériázáson, szabáson át, a hímzések és bőrbarát festékkel készül nyomott minták felvitele után a készre varrásig mindent saját magunk oldunk meg.

Hogy mégis hogyan készülnek ezek a szép gyermekruhák? Jöjjenek a részletek:

 

1.)  Tervezés: A tervezés csapatunk kreatív tagjainak feladata. Van, hogy egy anyag, fénykép, vagy előző termékeink egyike ragadja meg a fantáziánkat, és ezt tovább gondolva, módosítva születnek új dolgok, de van, hogy egy álomkép, a dolgok elindítója. Vannak egyéni ötletek is, amiket szívesen felhasználunk a tervezés során, valamint vásárlóink véleményét is figyelembe vesszük, hogy az általunk készített ruhadarabok a gyakorlatban is kényelmesen hordhatóak, és könnyen öltöztethetőek legyenek.

2.)  Modellezés: A kész tervek alapján elkészítjük a szabásmintát. Majd a tervben szereplő anyagból kiszabunk egy mintadarabot, amire hímzés vagy nyomás kerül, majd megvarrjuk azt. Ezzel tudjuk ellenőrizni, hogy elképzelésünk milyen formát ölt a valóságban, valamint fontos gyakorlati információkat is kapunk a mintadarab elkészítése során. Hiszen ekkor derül ki, ha valamit a szabásmintán, vagy az anyagok kombinálásán, esetleg a hímzésen vagy a nyomáson módosítani kell.

3.)  Digitalizálás, szériázás, terítékrajz készítés: A mintadarab elfogadása után az alap szabásmintát egy digitalizáló tábla segítségével bevisszük a számítógépbe, ahol egy CONSUTIX nevű grafikai felületű programmal szériázzuk. A szériázás nem más, mint az alap szabásminta arányos kicsinyítése és nagyítása, ezáltal tudunk különböző méreteket gyártani. A szériázott szabásmintákból megadott anyagszélességre terítékrajzot készítünk. A terítékrajzra azért van szükség, hogy a lehető legkevesebb hulladék keletkezzen a szabás folyamán. A terítékrajzot egy széles felületen nyomtató, úgynevezett plotter segítségével, speciális papírra nyomtatjuk. A papír annyiban speciális, hogy az egyik oldala egy hőre olvadó ragasztó réteggel van bevonva, ami lehetővé teszi, hogy a terítékre rá vasaljuk.

4.)  Terítés, szabás: A terítés, vagy terítékkészítés az a folyamat, amikor a terítékrajz hosszával megegyező hosszúságú lapokat vágunk a szükséges anyagból, anyagokból, és ezeket egyikoldalán pontosan pászítva egymásra helyezzük. Az így létrejött anyagréteg a teríték, ez teszi lehetővé, hogy egyszerre több darabot tudjunk kivágni. A tetejére, vagyis a legfelső lapra vasaljuk a kinyomtatott terítékrajzot. Ezt követi a darabolás, egy mobil szabászgéppel a terítéket a szabásminták között kisebb darabokra vágjuk, majd a fixen álló szalagkéses szabászgép segítségével történik a pontos és végleges szabás.

5.)  Hímzés vagy nyomás: Ehhez a művelethez szintén fejlett gépparkkal rendelkezünk. A hímzés és nyomás mintáját, színeit is mi magunk állítjuk össze, ami számítógéppel történik. Az így elkészített mintákat, feliratokat továbbítjuk a modern hímző gépeknek, vagy pedig a pólónyomtatóknak. Még szabvány formájában, tehát nem a készterméken történik a hímzés és nyomtatás.

6.)  Varrás: A kiszabott és hímzéssel nyomással díszített alkatrészeket a varrodában állítjuk össze késztermékké. Még egy egyszerűnek tűnő póló megvarrásához is több speciális gépre van szükség, hogy a végtermék minősége és esztétikája megfeleljen az általunk támasztott követelményeknek, valamint a fogyasztó védelmi törvényben foglalt előírásoknak. A kész termékekben mutatkozik meg tapasztalt dolgozóink precíz pontos munkája. Amit minőség ellenőrzés után adunk tovább értékesítésre.

7.)  Értékesítés: Az elkészült ruhácskákat hajtogatás után a saját boltunk raktárában és polcain tároljuk, és kínáljuk eladásra. A közvetlen értékesítés tehát két vonalon működik, a mintaboltunkban és a web áruházon keresztül. Ezen kívül több viszonteladó is forgalmazza a termékeinket, akik szintén akár személyesen, vagy a web áruházon keresztül keresnek fel minket.

 

 

 

 

A teljes folyamatot a képgalériában fényképeken keresztül is megismerheted!

 

 

 

Köszönjük, hogy érdeklődéseddel megtiszteltél minket!