Tippek anyukáknak:

Mit érdemes a kórházba magaddal vinni a gyermeked születésekor:

A kisbabádnak a kórház általában biztosítja a szükséges ellátást, pelenkát, fürdető szereket, ha szükséges tápszert pótlásnak.  Azonban érdemes még szülés előtt akár a szülész orvostól vagy az újszülött osztály dolgozóitól érdeklődni, hogy mi az, amit esetleg te jó, ha is előre bekészítesz a táskába. (A pici számára semmi képen ne használj olyan terméket, amit előtte nem beszéltél meg a kórházban orvossal, vagy az újszülött osztály dolgozóinak kérd, ki a véleményét mielőtt bármit használni akarnál!)

 

Mit érdemes otthon előkészíteni a baba érkezése előtt:

Természetesen a baba ágyacskáját, és a védőnő által kiadott listán szereplő dolgokat érdemes még a szülés előtt beszerezni. Valamint a fürdetéshez, a cumisüveg fertőtlenítéséhez, pelenkázáshoz szükséges dolgokat. A babaápolási termékek használatáról kérd ki a védőnő, vagy a gyermekorvos véleményét! Web áruházunkban a KIEGÉSZÍTŐK kategóriában sok hasznos dolgot megrendelhetsz a kisbabád számára!

A ruhát, amiben a korházból haza szeretnéd majd vinni a csöppséget! A Pirinyó bébiruha –webshopjában találsz kimondottan erre a célra gyártott szetteket, kisfiúknak és kislányoknak egyaránt. (hazahozós termékeink)

Szülés után előfordulhat, hogy gyengébbnek érzed majd magad, ezért érdemes előre legalább egy hétre való ruhát előkészíteni, hogy ha haza értek legyen időd pihenni is. Az első hét minden képen az összeszokásról szól, a baba és a család, de főként a mama között. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani azzal, hogy 10000 Forint feletti megrendelés esetén a szállítási költséget átvállaljuk, valamint kínálatunkban minden évszakra megtalálod a megfelelő ruhát gyermeked, gyermekeid számára, így sok dolgot a gép előtt ülve be tudsz és érdemes is szerezni, még a kicsi születése előtt.

 

Hogyan mosd a baba ruháit:

A babaruhák általában puha és természetes anyagból készülnek, a termékeken fel van tüntetve, hogy mire kell odafigyelni a tisztítás során. Ezeket a kezelési útmutatókat figyelembe véve a ruhák minőségét megóvhatod. Ezen felül úgy is óvhatod a terméket, ha azt kifordítva mosod, vasalod.

A mosás során érdemes arra is oda figyelni, olyan kímélő mosószert és öblítőt használj, ami nem irritálja a pici bőrét!

 

Hogyan válasz méretet:

A PIRINYÓ termékeit a Magyar Divatintézet által készített a magyar csecsemők anatómiai méreteinek figyelembevételével kialakított testhossz alapú mérettáblázat szerint gyártjuk.

Ez azt jelenti, hogy a gyermek testhosszát, ha megmérjük, a talpától a feje tetejéig megkapjuk a babaruha méretet. 
Például: egy 56 cm-es testhosszú babára 56-os méretű rugdalózó pont jó lesz.

Ha a baba testhossza 2-3 cm-rel meghaladja a méretsorban található számot, akkor már a következő méretet érdemes kérni. 
Például: egy 59 cm-es testhosszú babára már 62-es méretű bébi ruhát ajánlott választani.


Reméljük megkönnyítettük a méretválasztást!

Életkor szerinti mérettáblázat:

Korosztály

Méretek (magasság)

Újszülött

44-56 cm

0-3 hó

56-62 cm

3-6 hó

62-68 cm

6-9 hó

68-74 cm

9-12 hó

74-80 cm

1-1,5 év

80-86 cm

1,5-2 év

86-92 cm

2-3 év

92-98 cm

3-4 év

98-104 cm

4-5 év

104-110 cm

5-6 év

110-116 cm

 

Jó vásárlást kívánunk!
PIRINYÓ